NASTAVAK OBILASKA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA, CILJ SINDIKATA ŠTO BOLJI NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

U zgradi Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu juče je održan sastanak Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo i Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Općinskog suda u Sarajevu u vezi početka pregovora za zaključivanje novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo sa Vladom Kantona Sarajevo.

Na sastanku je razgovarano o prioritetima sindikalnih zahtjeva u okviru pregovora za novi Kolektivni ugovor, kao što su povećanje plaća, uspostavljanje dodatka za rad, te poboljšanje uvjeta rada i radnog okruženja za službenike i namještenike.

Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Općinskog suda u Sarajevu naglasio je važnost ovog pregovaračkog procesa za unapređenje statusa državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo, te je izrazio spremnost da zajedno s drugim sindikalnim organizacijama postigne što bolje rezultate u pregovorima.

Upravni odbor Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo istaknuo je da će se založiti za interese svih zaposlenih u javnom sektoru i da će dati svoj doprinos u pregovorima s Vladom Kantona Sarajevo kako bi novi Kolektivni ugovor bio još bolji od trenutno važećeg.

Svi prisutni su se složili da je dobar socijalni dijalog ključan za rješavanje pitanja koja su od zajedničkog interesa, te će se nastaviti redovni sastanci i komunikacija između sindikalnih organizacija i Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

Sastanku su ispred Upravnog odbora Sindikata prisustvovali predsjednik Elvis Zornić i članovi Upravnog odbora Dženita Viteškić, Amel Hamzić i Nihad Kajmović.