ČESTITKA POVODOM 1. MAJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

UPRAVNI ODBOR SAMOSTALNOG SINDIKATA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA KANTONA SARAJEVO UPUTIO JE ČESTITKU SVIM ČLANOVIMA NAŠEG SINDIKATA I GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE POVODOM 1. MAJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo Elvis Zornić ističe da je svaki 1. maj, Međunarodni praznik rada, prilika da se zagledamo u sadašnjost i budućnost radničkog pokreta.

“Živimo u vremenu velikih izazova za sindikate i radnička prava. Suočavamo se s promjenama koje zahtijevaju brzu prilagodbu. Ipak, ne smijemo zaboraviti da je rad temelj našeg društva i da on ostavlja neizbrisiv trag u životima svih nas.

Sindikati, poput našeg Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, igraju ključnu ulogu u očuvanju dostojanstva rada i borbi za prava radnika. Kroz pregovore i socijalni dijalog, uspjeli smo očuvati i unaprijediti mnogobrojne beneficije i zaštitu državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo.

Ovo je rezultat predanosti i kontinuiranog zalaganja naših sindikata.

Poručujemo svima da nema napretka bez rada, a nema rada bez radnika. Stoga pozivamo sve radnike da se udruže, da postanu dio sindikata i da zajedničkim snagama gradimo bolje sutra. Samo zajednički glas radnika može osigurati pravedniju budućnost za sve nas, jer Zajedno smo Jači!!!”, istakao je Zornić.

Sretan 1. maj!