SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I ZAPOSLENIKA U INSTITUCIJAMA BIH PODRŽAO ZAHTJEVE NAŠEG SINDIKATA I KOORDINACIJE OSAM SINDIKATA

Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine u potpunosti podržava zahtjeve Samostalnog sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo i Koordinacije osam sindikata iz Kantona Sarajevo.

“Svjesni smo opravdanosti iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade Kantona Sarajevo po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini. Samostalni sindikat se solidariše i daje punu podršku predstavnicima i članovima sindikata i nadamo se će vaš protestni skup uroditi plodom”, navodi se u dopisu kojeg je potpisao predsjednik Sindikat Radenko Mirković.

Upravni odbor našeg sindikata ovim putem zahvaljuje na iskazanoj podršci Samostalnom sindikatu državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine.