SINDIKAT ZATRAŽIO OD ESV KS DA U SVOJ RAD UKLJUČI REPREZENTATIVNI SINDIKAT ZA DRŽAVNU SLUŽBU I TAKO ISPOŠTUJE ZAKON

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo obavijestio je Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) Kantona Sarajevo da je Kantonalni sud u Sarajevu donio presudu kojim je poništena reprezentativnost federalnom sindikatu, te da je naš sindikat jedini reprezentativni za državnu službu u Kantonu Sarajevo.

U obavijesti se ističe da je po zakonu rukovodstvo ovog tijela dužno uključiti naš sindikat u rad Ekonomsko-socijalnog vijeća Kantona Sarajevo, jer u njemu nema predstavnika državnih službenika i namještenika.

“Kao jedini sindikat iz ove grane koji je po zakonu registrovan kod nadležnog kantonalnog Ministarstva pravde i uprave i koji ima rješenje o reprezentativnosti izdato od strane resornog Ministarstva za rad i socijalnu politiku trebamo i moramo aktivno učestvovati u radu ESV KS”, poručili su iz Sindikata.