ONLINE SASTANAK UPRAVNOG ODBORA SINDIKATA, RAZMATRANO VIŠE AKTUELNIH TEMA

Upravni odbor Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo razmatrao je na današnjem online sastanku više aktuelnih tema, između ostalog, razgovarano je o primjeni Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe KS, da li su rukovodioci uskladili interne propise sa Kolektivnim ugovorom, te budućima ktivnostima Sindikata protiv Vlade Kantona Sarajevo zbog neobjavljivanja izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora.

Predsjednici sindikalnih organizacija, koje su u sastavu našeg sindikata, informisali su o stanju unutar institucija, organizaciji rada i mjerama zaštite koje se provode zbog spriječavanja širenja korona virusa.

Na sastanku je donesena i odluka o formiranju nove sindikalne organizacije, o čemu će članstvo i javnost blagovremeno biti informisana.

Upravni odbor Sindikata donio je plan aktivnosti nakon godišnjih odmora, a na prvom mjestu je posjeta Upravnog odbora svim sindikalnim organizacijama.