SINDIKAT I VLADA KS NASTAVILI PREGOVORE O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo danas su nastavljeni pregovori predstavnika Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo o utvrđivanju teksta novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo.

Na današnjem sastanku razgovarano je o ključnim pitanjima i izneseni stavovi o novom tekstu Kolektivnog ugovora.

Istaknuto je da naš Sindikat stoji na čvrstom stavu da se status i primanja svih državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo moraju linearno povećati.

Navedeno je da pored činjenice da se status državne službe mora podići na viši nivo, razlog za povećanje primanja su i svakodnevna poskupljenja.

Sastanku su u ime Vlade Kantona Sarajevo prisustvovali ministrica pravde i uprave Kantona Srajevo Darja Softić Kadenić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović i ministar finansija Kantona Sarajevo Davor Čičić.

Naš Sindikat predstavljali su predsjednik Elvis Zornić, potpredsjednica Jasmina Lukovac, član Upravnog odbora Amel Hamzić i Nataša Tabori iz Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Naredni sastanak zakazan je za 26. maj.