SAMOSTALNI SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA KANTONA SARAJEVO UPUTIO ZAHTJEV ZA UVRŠTAVANJE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA U PRIORITETNU SKUPINU ZA VAKCINISANJE PROTIV COVID-19

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo danas je uputio zahtjev Vladi i premijeru Kantona Sarajevo kojim se od istih traži da se u listu prioriteta za vakcinisanje uvrsti i oko 2500 državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo koji se u obavljanju svojih svakodnevnih poslova stavljaju na raspolaganje i uslugu svim građanima KS.
Podsjećamo da se radi o radnicima pravosudnih institucija, kantonalnih zavoda, civilne zaštite i ministarstava u Vladi Kantona Sarajevo, koji su u najtežim danima pandemije svojim nesebičnim i profesionalnim zalaganjem očuvali proces rada i normalno funkcionisanje svih organa državne službe u Kantonu Sarajevo.
Naime, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto održao je 26. maja press konferenciju na kojoj je upoznao javnost o tome da su Kanton Sarajevo i Vlada Federacije BiH 15. aprila potpisale sporazum o zajedničkoj nabavci Sputnik vakcina od Ruske Federacije u ukupnom iznosu od 500.0000 doza, od kojih je 200.000 za građane Kantona Sarajevo.
Sindikat pozdravlja napore koje Vlada Kantona Sarajevo ulaže za nabavku vakcina protiv COVID-19 i raduje nas saznanje da će ubrzo doći velika količina u naš kanton, što je veoma važno za sprječavanje širenja ovog virusa i vraćanju normalnom životu.