OSAM GODINA USPJEŠNOG RADA SAMOSTALNOG SINDIKATA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA KANTONA SARAJEVO

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, koji je reprezentativni sindikat za granu državne službe u Kantonu Sarajevo, obilježava osmu godišnjicu postojanja.

Sindikat koji danas ima jako bitnu i važnu ulogu u socijalnom dijalogu i promociji i zaštiti radničkih interesa i prava svih državnih službenika koji rade u organima državne službe Kantona Sarajevo.

Danas kada obilježavamo važan dan – 8. godišnjicu postojanja Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo – prilika je da se osvrnemo na našu dosadašnju borbu i postignuća, ali i da se okrenemo prema budućnosti i novim izazovima koji nas očekuju, kaže predsjednik Sindikata Elvis Zornić.

“U proteklih osam godina, naš sindikat je bio reprezentativni i veliki glas svih državnih službenika i namještenika koji rade u organima vlasti Kantona Sarajevo, boreći se za njihova prava i interese. Uz podršku svih članova i aktivno sudjelovanje, uspjeli smo ostvariti značajne pomake u poboljšanju radnih uslova, povećanju plaća i zaštiti radničkih prava. Naš sindikat je postao prepoznatljiv kao snažan zagovornik naše profesije i neumorni borac za pravednost.

Ali naša borba nije gotova. Pred nama su novi izazovi koji zahtijevaju našu punu angažiranost i zajedništvo. Sve veće zahtjeve modernog društva i brze promjene u našem sektoru zahtijevaju da budemo prilagodljivi i inovativni, ali ne smijemo zaboraviti da smo mi ti koji čine ovu državu i da naš rad ima neprocjenjivu vrijednost.

Uz podršku naših članova i predanost našem sindikatu, siguran sam da ćemo uspješno odgovoriti na sve izazove koji dolaze. Nastavit ćemo se zalagati za pravične plaće, bolje radne uvjete i zaštitu naših prava. Također, nastavit ćemo se boriti za jačanje naše profesije i priznanje našeg rada.

Hvala svim članovima koji su svojim doprinosom i angažmanom omogućili da naš sindikat postigne ovaj uspjeh. Bez vas, naša borba ne bi bila moguća. Hvala vam što ste dio naše sindikalne porodice i što vjerujete u našu zajedničku snagu, jer samo Zajedno smo Jači!”, poručio je ovom povodom predsjednik Sindikata Elvis Zornić.

“Uz iskrene čestitke povodom 8. godišnjice, pozivam sve članove da ostanu ujedinjeni, aktivni i angažirani u ostvarivanju naših ciljeva. Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo je naša snaga. Neka naša borba za pravdu, radnička prava i bolje sutra nikada ne prestane!Hvala vam i sretan jubilej”, dodao je Zornić.

Čestitku povodom osam godina uspješnog postojanja uputili su i članovi Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.