NASTAVLJENI PREGOVORI O KOLEKTIVNOM UGOVORU, PRIBLIŽENI STAVOVI

Pregovori Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo o utvrđivanju teksta novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo nastavljeni su danas u zgradi Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevo.

Na današnjem sastanku približeni su stavovi, a nastavak pregovora zakazan je za sutra u zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

Sastanku su u ime Vlade Kantona Sarajevo prisustvovali ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Darja Softić Kadenić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Enda Pavić Pečenković, pomoćnik ministra za upravu Onahti Čerkez, te Emir Jesenković, šef Kabineta ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarsjevo.

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo predstavljali su predsjednik Elvis Zornić, potpredsjednica Jasmina Lukovac i članovi Upravnog odbora Armin Hrelja i Dženita Viteškić.