ČESTITKA POVODOM 1. MAJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

UPRAVNI ODBOR SAMOSTALNOG SINDIKATA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA KANTONA SARAJEVO UPUTIO JE ČESTITKU SVIM ČLANOVIMA NAŠEG SINDIKATA I GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE POVODOM 1. MAJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

Sindikat će i ove godine, kao i svih prethodnih, raditi na očuvanju stečenih prava i poboljšanju istih kroz Kolektivni ugovor i druga zakonska i podzakonska rješenja.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo Elvis Zornić upozorio je da sindikati neće dozvoliti smanjenje plaća državnim službenicima i namještenicima koje zagovara Udruženje poslodavaca i određene političke figure, kao ni kršenje radničkih prava koja se krše u ovo vrijeme krize.

Naveo je kao podatak da je velik broj radnika radio bez odgovarajuće opreme lične zaštite, kako su radnicima koji su poslani kućama prisilno uzimani dani godišnjeg odmora, pa i dijelu onih koji su radili od kuće, nisu isplaćivanje određene naknade za prevoz i topli obrok.

“Na kraju moja poruka povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, svim kolegicama i kolegama jeste: pridružite nam se u borbi za bolji položaj i status koji svi u državnoj službi Kantona Sarajevo zaslužujemo, jer Zajedno smo Jači!!!”, poručio je Zornić.