ČESTITKA POVODOM 1. MAJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

UPRAVNI ODBOR SAMOSTALNOG SINDIKATA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA KANTONA SARAJEVO UPUTIO JE ČESTITKU SVIM ČLANOVIMA NAŠEG SINDIKATA I GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE POVODOM 1. MAJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo Elvis Zornić ističe da se ove godine navršava osam godina postojanja Sindikata, osam godina u kojima smo iskusili sve dobre i loše strane borbe za radnička prava i plate dostojne rada kojeg obavljamo.

“Sada sa ove tačke gledišta s ponosom mogu reći da je Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo istinski reprezent ne samo svojih članova, već svih državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo pa čak i šire.

Iza nas je pet potpisanih Kolektivnih ugovora, desetine vraćenih prava iz radnog odnosa i milioni stečenih povećanja plaća i naknada”, kazao je Zornić.

Dodao je da je Sindikat danas nezaobilazan faktor za pregovaračkim stolom i kvalitetan partner u socijalnom dijalogu Vladi Kantona Sarajevo kao poslodavcu.

“Mi smo siguran garant zaštite svih interesa i prava radnika iz naše grane, poželjan partner za saradnju drugim granskim sindikatima.Bez obzira na sve postignuto pred nama je još jako puno posla i zajedno ćemo sa svojim članstvom i ostalim partnerima i u budućnosti nastaviti razumom da se borimo za dostojanstvo svih radnika u Kantonu Sarajevo. a naročito državnih službenika i namještenika”, ističe Zornić.

U ime Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo i u svoje lično ime, našim članovima, te svim radnicima u našoj zemlji i svijetu želim čestitati 1. maj, Praznik rada, sa porukom zajedno razumom do dostojanstva svih radnika, jer Zajedno smo Jači!!!, poručio je predsjednik Sindikata.