SINDIKAT ZATRAŽIO SASTANAK SA FEDERALNIM MINISTROM FINANSIJA TONIJEM KRALJEVIĆEM

Na sastanku održanom između ministrice pravde i uprave Kantona Sarajevo i predstavnika Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo iskazana je zajednička volja i želja za poboljšanjem položaja i statusa državnih službenika i namještenika koji rade u organima državne službe Kantona Sarajevo.

Međutim, identificirana je najveća prepreka u poboljšanju koeficijenata za obračun plata – Federalni Zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije BiH.

Ovaj zakon trenutno ograničava mogućnosti Kantona Sarajevo da samostalno unaprijedi materijalni položaj svojih državnih službenika i namještenika.

Stoga je Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo danas predao zahtjev za sastanak sa federalnim ministrom finansija Tonijem Kraljevićem.

Cilj ovog sastanka je otvoriti dijalog i pronaći rješenja koja će omogućiti Kantonu Sarajevo da poboljša status i primanja svojih državnih službenika i namještenika, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.