NASTAVLJENI PREGOVORI O KOLEKTIVNOM UGOVORU

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo danas su nastavljeni pregovori Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo o utvrđivanju teksta novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo na kojem su približeni stavovi o linearnom povećanju plata za sve državne službenike i namještenike.

Ovim bi bio poboljšan status i primanja državnih službenika i namještenika, s obzirom na svakodnevna poskupljenja i sve skuplji životni standard u Kantonu Sarajevo.

Sastanku su u ime Vlade Kantona Sarajevo prisustvovali ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Darja Softić Kadenić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović i ministar finansija Kantona Sarajevo Davor Čičić.

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo predstavljali su predsjednik Elvis Zornić, potpredsjednica Jasmina Lukovac i članovi Upravnog odbora Armin Hrelja i Ermina Ćatić.

Naredni sastanak zakazan je za utorak, 14. juna.