BHRT.BA: Vlada Federacije: Sindikat pozvan na razgovore, a Zakon o radu ide u redovnu proceduru!

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poziva Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) da socijalni dijalog bude nastavljen, a predstavnici radnika obaviješteni su da će izmjene Zakona o radu u parlamentarnu proceduru ići u redovnom postupku.

“Uvažavajući Ustavom i zakonima propisane nadležnosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i potrebu za nastavkom dijaloga, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poziva sve partnere da nastave socijalni dijalog, s ciljem postizanja konačnog rješenja po pitanju zaključivanja kolektivnih ugovora i zaštite ekonomske i socijalne politike u Federaciji Bosne i Hercegovine”, ističe se u saopćenju nakon sjednice Vlade Federacije.

Kompletan članak pročitajte na ovom linku.


Izvor: BHRT.ba
Napomena: Ovaj članak ne predstavlja mišljenja i stavove Upravnog odbora niti članova Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika Sarajevo. Sekcija “Iz medija” predstavlja rubriku ove web stranice gdje naši članovi i posjetitelji na jednome mjestu mogu pročitati vijesti o aktuelnim dešavanjima relevantnim za Sindikat.