SINDIKAT UPUTIO URGENCIJU ZA POČETAK PREGOVORA O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo uputio je Vladi KS i resornom ministarstvu pravde i uprave urgenciju na Inicijativu za početak pregovora za zaključivanje teksta Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo.

“Dana 30.11.2022.godine ste uredno zaprimili našu Inicijativu za početak pregovora za zaključivanje teksta Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo, koju smo zajednički pokrenuli uz saradnju, podršku i uključenje u postupak pregovaranja sa Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH – Sindikalnom organizacijom Kantonalnih organa državne službe Kantona Sarajevo i Sindikatom policije Kantona Sarajevo. Kako do momenta pisanja ovog akta niste ništa odgovorili na istu, niti pokrenuli aktivnosti iz vaše nadležnosti to vam upućujemo ovu urgenciju putem koje od vas tražimo da postupite u skladu sa vašim nadležnostima, važećim propisma i Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike u organima državne službe KS”, navodi se u dopisu.