SINDIKAT KANDIDOVAO VIŠE TEMA RAZGOVORA SA PREMIJEROM KS EDINOM FORTOM I RESORNIM MINISTROM MALIKOM GARIBIJOM

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika uputio je drugu urgenciju za sastanak sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom.

Povod održavanja sastanaka je ostvarivanje buduće saradnje i nastavak dobrog socijalnog dijaloga koji naš sindikat kao reprezentativni za granu državne službe u Kantonu Sarajevo vodi sa Vladom Kantona Sarajevo.

Na sastanku će biti razgovarano o položaju i statusu sindikata koji djeluju na području Kantona Sarajevo, Ekonomsko-socijalnom vijeću Kantona Sarajevo (neusklađenost sastava ESV KS sa važećim propisima), te odnosu pojedinih rukovodilaca organa državne službe Kantona Sarajevo prema važećim propisima i radnicima u ovoj grani na području Kantona Sarajevo.

Također, zahtjev za sastanak je upućen i ministru za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Maliku Garibiji o temama: Ravnopravan položaj i status svih reprezentativnih sindikata koji djeluju na području Kantona Sarajevo, Prednacrt Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, te Ekonomsko-socijalno vijeće Kantona Sarajevo (neusklađenost sastava ESV KS sa važećim propisima).