Demantij vijesti: Ministar Nenadić posjetio Sindikat državnih službenika KS-a

Jučer i danas na web stranici Vlade Kantona Sarajevo, a potom i na velikom broju portala u BiH, uključujući i portal Oslobodjenje.ba, objavljena je vijesti da je Ministar Mario Nenadić posjetio Sindikat državnih službenika KS-a.
Naime, ministar Nenadić posjetio je Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.
Iako pretpostavljamo da je naslov članaka rezultat kraćenja dugog naziva pomenutog sindikata iz estetskih razloga, isti je stvorio konfuziju u javnosti i među članovima našeg i ostalih sindikata, te se osjećamo dužnim da ovaj naslov demantujemo.
Također, stav Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika Sarajevo je da posjeta ministra Nenadića, kao člana Vlade na nivou Kantona Sarajevo, sindikatu državnih službenika na nivou Federacije BiH nije relevantna, obzirom da posjećeni sindikat nije reprezentativan za nivo Kantona Sarajevo.
Napominjemo i da je Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika Sarajevo registrovan u Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo, te kao takav, prema našim saznanjima, jedini kompetentan sagovornik Vlade Kantona Sarajevo kada su u pitanju državni službenici i namještenici navedenog kantona.
Zbog gore pomenutih razloga, smatramo da smo mi legitiman sagovornik i neizostavni učesnik socijalnog dijaloga kada su u pitanju državni službenici i namještenici Kantona Sarajevo, a prvenstveno dijaloga vezanog za izradu Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo.

Kompletnu vijest možete pročitati na linku.